Cea de-a doua etapă a dezinsecției aeriene a fost programată la începutul lunii iulie

Cea de-a doua etapă a dezinsecției aeriene a fost programată la începutul lunii iulie

În perioada 08-11 iulie 2024, Primăria municipiului Giurgiu prin Giurgiu Servicii Publice va acționa cu tratament aviochimic (etapa a-II-a), pentru combaterea țânțarilor, căpușelor, muștelor etc., pe o suprafață de 1500 ha din aria administrativ-teritorială a municipiului Giurgiu (intravilan și extravilan).
Activitățile de pulverizare substanțe biocide vor fi realizate pe o perioadă de două zile, efectuându-se în intervalul orar 05:00-10:00 (în prima zi 5 zboruri și a doua zi 4 zboruri), în funcție de condițiile meteorologice. Odată ce vor fi stabilite zilele și orele exacte de intervenție, acestea vor fi comunicate ulterior, pentru ca apicultorii să dispună măsurile necesare pentru a evita crearea unui disconfort familiilor de albine deținute.
Substanțele biocide ce vor fi utilizate sunt:
➡️VECTOBAC WG este un larvicid (biocid) biologic selectiv care acţionează prin ingestie pentru combaterea larvelor de ţânţari într-o varietate de habitate. Vectobac WG poate fi aplicat pe suprafeţe populate de peşti şi alte vietăţi acvatice, dar și pe suprafețe populate de plante, deoarece nu este dăunător acestora și nu le afectează în niciun fel, după cum reiese și fișa de securitate și avizul nr. FR-2015-0038, acordat de Ministerul Sănătății – Comisia Națională pentru Produse Biocide. Astfel, având în vedere această particularitate a biocidului, se va utiliza pe orice suprafață de apă unde țânțarii se înmulțesc, sau este cunoscută ca fiind un habitat pentru larvele de țânțari, având o acțiune de la 2 până la 7 zile de la aplicare. Concentrația recomandată de producător este cuprinsă între 0,125 – 1,00 kg/ha, în funcție de densitatea populației de țânțari.
➡️AMPLAT este un insecticid (biocid) cu acțiune împotriva populațiilor de insecte dăunatoare ce afectează sănătatea publică și este avizat de Ministerul Sănătății – Comisia Națională pentru Produse Biocide – Nr. 645BIO/18/12.24. Indicațiile de la producător privind concentrația de Amplat sunt următoarele: 0,20% – 2%.
➡️SOLFAC TRIO EC 140 NF este un insecticid (biocid) cu acțiune împotriva țânțarilor, muștelor, gandacilor, etc și de asemenea este avizat de Ministerul Sănătății – Comisia Națională pentru Produse Biocide – Nr. 5645BIO/18/12.24. Concentrația recomandată de producător este de 0,40% – 0,80% în funcție de gradul de infestare (normal sau grav).
🦟Toate tratamentele vor fi aplicate cu respectarea prevederilor legale de protecție a mediului, a sănătății și securității populației.
‼️Dacă prognoza meteorologică nu permite efectuarea activităților planificate, acestea vor fi reprogramate și comunicate ulterior.

Ultima modificare: 26.06.2024 – 09:42 de către Administrator

Anteriorul FOARTE IMPORTANT

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.